Ruiterfit training


Bij de ruiterfit trainingen train je de spieren die je gebruikt voor het paardrijden maar ook de spieren die je niet tot minder gebruikt  dit om je lichaam te ondersteunen om sterker te worden.

Wij maken trainingen met het oog op balans, conditie en kracht om je zwakke punten te verbeteren om een betere partner te zijn voor je paard.

Waarom is training van de ruiter/amazone nodig?

De voordelen boven gewoon fitness op een rij voor zowel het rijden als stalwerkzaamheden ::

  • Spierkracht, met name de bekkenspieren, beenspieren, rug- en buikspieren.
  • Coördinatie, je spieren gericht aan leren spannen om je paard gedoseerd te kunnen helpen.
  • Balans, goed in evenwicht op je paard leren zitten.
  • Lenigheid, met soepele spieren kun je de bewegingen van je paard makkelijker volgen.

Kennismaken

Complete ruiterfit training

We hebben al gezegd dat bij deze manier van trainen, je spieren (spierkracht), je conditie, de coördinatie, balans en controle worden aangepakt. Behalve de hier genoemde punten, gaan we ook aan de slag met snelheid en lenigheid.

Het doel is een goede houding, een getraind lichaam en het voorkomen van blessures. Om dit doel te bereiken is de juiste training, gericht op ruiters van het grootste belang. Denk hierbij niet aan uren in de sportschool doorbrengen maar juist aan trainingen buiten met gebruik van diverse materialen zoals ballen, barebell(stang) met gewichten, elastieken etc….

Aarzel niet langer en geef je op voor onze trainingen! Kijk naast deze training ook eens naar onze Online coaching levensstijl

Ruiter voedingsplan

Wil jij ook beter in balans staan met je paard? Start met Ruiterfit training

Maak een afspraak